Będzie super, już to wiem. Składniki: 1 kg dyni (waga po obraniu) 1 kg brzoskwiń 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 łyżka octu winnego 1 papryczka habanero 1 łyżeczka mielonego imbiru pół łyżeczki wędzonej papryki pół łyżeczki kurkumy pół szklanki cukru sól olej rzepakowy (przepis na 4 małe słoiczki) Dynię i wypestkowane brzoskwinie kroimy w mniejszą kostkę (dynię obrałam, brzoskwinie nie ), wrzucamy do garnka z grubym dnem i smażymy bez oleju na wolnym ogniu około godziny. Wszystko wrzucamy do blendera, miksujemy na gładką masę, przekładamy znowu do garnka z grubym dnem, wlewamy ocet, dodajemy cukier, sól i zagotowujemy. – dżem z brzoskwiń z habanero. Za jakiś czas spróbuję zrobić z nim skrzydełka z kurczaka. Dziś próba generalna z hamburgerami z soczewicy.