Paprykarz domowy

Julianna
Przekąski
10.10.2017 10:34
Paprykarz domowy

2 wędzone makrele (ok 600g)100g ryżu (białego lub jaśminowego)2 cebule (ok 300g)2 marchwi (ok 200g)1 czerwona papryka (ok 100g)1 nieduża papryczka chili1 op. (500ml) przecieru pomidorowego3-4 łyżki oleju1 łyżka słodkiej papryki1 łyżeczka pieprzu ziołowegosólpieprz czarnyMakrelę obrać ze skóry, wyjąć dokładnie wszystkie oście. Dodać marchew i paprykę, smażyć mieszając przez kilka minut, dodać przecier pomidorowy, dusić pod przykryciem aż warzywa będą miękkie (ok 15 minut), a sos zgęstnieje. Paprykę również zetrzeć na dużych oczkach lub pokroić w drobną kostkę, chili posiekać. Cebulę pokroić w drobną kostkę, zeszklić na oleju.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.obiadgotowy.pl/2017/10/paprykarz-domowy.html