Kaszotto z grzybami wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Potrzebne składniki 750 g świeżych mieszanych grzybów 250 g kaszy bulgur 500 ml bulionu warzywnego 200 ml białego wina wytrawnego 1 cebula 2 ząbki czosnku 3 łyżki oliwy sól (świeżo zmielony pieprz) kilka liści sałaty świeży koperek żółty ser do posypania Sposób wykonania Grzyby czyścimy i kroimy w grubsze paski. Kaszotto z grzybami, na początku myślałem, że będzie dziwne i trochę nie byłem przekonany czy na 100% chce to robić. Łącznie: 45 min. Ilość porcji 4 osoby Kalorii na 100g 140 5 from 1 vote Kaszotto z grzybami Jak wykonać przepis na – Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Pozazdrościłem też Ani z Opycha.pl, jej Risotto z suszonymi grzybami , więc nie było wyjścia jak zakasać rękawy i do roboty. Nakładamy porcje na talerze posypujemy tartym serem i dekorujemy porwanymi na kawałki liśćmi sałaty. W woku lub na głębokiej patelni rozgrzewamy oliwę, wkładamy grzyby i smażymy 5 minut, od czasu do czasu mieszając. Kaszę z grzybami doprawiamy solą, pieprzem i jak jest już miękka i dodajemy koperek.