Leczo z chorizo Leczo z mięsem mielonym Wegetariańskie leczo z fasolką szparagową Wegetariańskie leczo z oliwkami Leczo z kiełbasą, papryką i fasolką szparagową Leczo z papryką i kiełbasą Składniki: 500 g ulubionej kiełbasy 2 czerwone papryki 1 duża cebula 3 ząbki czosnku pół papryczki habanero 500 ml passaty pomidorowej pół szklanki wody liść laurowy 1 łyżeczka suszonego tymianku 1 łyżeczka suszonego oregano szczypta cukru sól pieprz olej rzepakowy (przepis na 4-5 porcji) Problem polega na tym, że nie miałam pojęcia jak z nimi pracować, zero doświadczenia. Próbowałam przedwczoraj zrobić dżem z brzoskwiniami z tą papryczką. Jalapeno jest np. dla mnie za słabe, więc byłam przekonana, że habanero będzie trochę bardziej ostre. Podobne przepisy: Leczo z kiełbasą, cukinią i papryką Pieczone leczo Wlewamy do tego passatę, wodę, dorzucamy pokrojoną drobno habanero, liść laurowy, przyprawy, sól, cukier i świeżo zmielony pieprz. Z czterech osób, tylko jedna poszła wytrzeć nos po jedzeniu, pochrząkując przy tym radośnie.