Składniki: 500 ml passaty pomidorowej 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka suszonego oregano szczypta cukru 2 łyżki oliwy sól pieprz Cebulę kroimy w drobną kostkę, wrzucamy na rozgrzaną oliwę, smażymy na wolnym ogniu około 3 minuty. Następnie dodajemy do tego passatę, oregano i cukier, wszystko smażymy bez pokrywki powoli około 10 minut (do zgęstnienia sosu) – passata lubi być porządnie przesmażona. Tytułowy sos pomidorowy możecie sobie ulepszać czym tylko chcecie: kiełbasą, grillowanymi warzywami, kaparami, suszonymi pomidorami, tuńczykiem, itd. Dla mnie podstawą tego sosu jest jednak dobrej jakości oliwa i gęsta, solidna passata.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://kardamonowy.pl/podstawowy-sos-pomidorowy-do-makaronu/