Naleśniki z mąki ryżowej składniki: - 500 ml mleka - 2 szklanki mąki ryżowej - 2 łyżeczki mielonego siemienia lnianego - 2 jajka - 4 łyżki oliwy z oliwek - sól do smaku wykonanie: Siemię lniane należy zmielić na świeżo przed zrobieniem ciasta. Tak było z naleśnikami gryczanymi oraz z naszymi ulubionymi naleśnikami owsianymi, na które ciągle nie podałam tu przepisu. Moje dzieci je uwielbiają, w sumie ja też tyle, że one wola na słodko, ja wybieram wersję wytrawną. Od dość dawna nie przyrządzam tradycyjnych naleśników z mąki pszennej. Naleśnik przekładamy na drugą stronę w chwili gdy będzie odklejał się od patelni. Nie było mnie tu przez chwilę, ale natłok różnych problemów do rozwiązania skutecznie odciągnął mnie od blogowania. Czasami naleśniki zwyczajnie nie wychodzą i rozwalają się na patelni. Tym razem serca dzieci podbiły naleśniki z mąki ryżowej.