Podobne przepisy: Pieczone powidła śliwkowe Pieczone powidła śliwkowe z kakao Powidła śliwkowe z czekoladą i whisky Czekowiśnia Składniki: 2 kg śliwek węgierek 500 g cukru (lub więcej) 1/3 łyżeczki cynamonu Śliwki myjemy, pozbywamy je pestek i wrzucamy do naczynia z grubym dnem. Tego typu przetwory muszą się robić powoli, powinny swoje odleżeć na patelni, to naprawdę wpływa na ich smak. Smażymy je około godziny na wolnym ogniu, dodajemy cukier, znowu smażymy (pamiętajcie o częstym mieszaniu). Na pierwszy strzał lecą jednak powidła z cynamonem. Przesiedziałam dzisiaj pół dnia w kuchni, poeksperymentowałam z habanero, przerobiłam trochę dyni, takie tam.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://kardamonowy.pl/powidla-sliwkowe-z-cynamonem/