Fuczki- Bieszczadzkie placki z kiszonej kapusty

Patrycja
Obiad
09.10.2017 10:05
Fuczki- Bieszczadzkie placki z kiszonej kapusty

Składniki: kapusta kiszona odciśnięta 300 g, mąka pszenna 1 szklanka, mleko 3/4 szklanki, jajko 1 szt, kminek mielony, majeranek, sól i pieprz do smaku, olej do smażenia, majonez 2 łyżki, jogurt naturalny 2 łyżki, czosnek 1 ząbek, zioła prowansalskie szczypta, sól i pieprz do smaku, Nie dawno na jednej ze stron internetowych, natknęłam się na fuczki czyli pyszne placki z kiszonej kapusty. Za pomocą łyżki kładziemy placuszki i smażymy z każdej ze stron na złoty kolor. Dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek, zioła prowansalskie oraz sól i pieprz do smaku. Placki są lekko kwaśne i chrupiące, a w połączeniu z sosem czosnkowym- rewelacja! Kapustę kiszoną odciskamy z nadmiaru soku, drobno kroimy i dodajemy do ciasta naleśnikowego.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kulinarneodslonypati.blogspot.com/2017/10/fuczki-bieszczadzkie-placki-z-kiszonej.html