Pikantna zupa grzybowa z łososiem

Malgorzata
Zupy
09.10.2017 9:20
Pikantna zupa grzybowa z łososiem

Składniki: 350 g łososia bez skóry i ości, pokrojonego w grubszą kostkę 250 g grzybów leśnych, oczyszczonych i większe pokrojone w ćwiartki 1 cebula, pokrojona w kostkę 2 średnie ziemniaki, obrane i pokrojone w kostkę 1 gałązka selera naciowego, pokrojona w plasterki 2 ząbki czosnku, drobno posiekane 1 papryczka chili, pokrojona w drobną kostkę 1 pomidor, pokrojony w kostkę 1 l bulionu drobiowego lub warzywnego 1/2 szklanki śmietanki 36% listki z kilku gałązek tymianku lub ½ łyżeczki suszonego olej do smażenia sól i pieprz Przygotowanie: W średnim rondelku rozgrzej łyżkę oleju, wrzuć cebulę i podsmaż do zeszklenia. English version Spicy mushroom soup with salmon (4-6 servings) Ingredients: 350 g of salmon without skin and boneless, cubed 250 g of forest mushrooms, cleaned and quareterd 1 onion, diced 2 medium potatoes, peeled and cut into cubes 1 celery stalk, sliced 2 cloves of garlic, finely chopped 1 chilli pepper, seeded and finely diced or sliced 1 tomato, cut into cubes 1 l of chicken or vegetable stock 1/2 cup double cream leaves from a few thyme sprigs or 1/2 teaspoon dried oil for frying salt and pepper Preparation: In a medium saucepan, heat one tablespoon of oil, add onions and cook until translucent. Po tym czasie dodaj łososia i śmietankę, dopraw solą i pieprzem do smaku i uruchom program P1 Slow Cook na 5 minut po czym podawaj. Przygotowanie TCC: Do misy wyposażonej w mieszadło wlej łyżkę oleju, włóż cebulę i czosnek i uruchom program P1 Slow Cook na 5 minut. Dodaj grzyby, ziemniaki, selera, chilli, pomidora i tymianek i uruchom program P1 Slow Cook na kolejne 5 minut. Preparation for TCC: In a bowl fittted with stirrer add one tablespoon of oil, onion and garlic and launch P1 Slow Cook program for 5 minutes. Add mushrooms, potatoes, celery, chilli, tomatoes and thyme and launch the Slow Cook P1 for 5 minutes. Next add salmon and cream, salt and pepper to taste and start P1 Slow Cook for 5 minutes then serve. Po tym czasie dodaj łososia i śmietankę, dopraw solą i pieprzem do smaku i gotuj przez kolejne 5 minut. Add the salmon and cream, season with salt and pepper to taste and cook for another 5 minutes. Jeżeli jak ja jesteś fanem zup grzybowych, polecam także zupę grzybową z brie, śmietankową zupę grzybową i podkręconą zupę grzybową – wszystkie przepyszne, polecam gorąco!

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://karmelowy.pl/pikantna-zupa-grzybowa-z-lososiem-spicy-mushroom-soup-with-salmon/