Tylko czy dotrwa do soboty? Czekoladowo-orzechowe ciasto z kaszy jaglanej składniki: - 1/2 szklanki suchej kaszy jaglanej - 3 jajka - 200 ml mleczka kokosowego - 120 g mielonych orzechów laskowych - 3 łyżki miodu - 2 łyżki gorzkiego kakao - 6 łyżek mąki owsianej - 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia - szczypta soli - 1/3 łyżeczki cynamonu - 150 g malin wykonanie: Kaszę jaglaną gotujemy według przepisu. Takie czekoladowe ciasta to nasze ulubione, a gdy jeszcze lądują w nim maliny, truskawki czy pomarańcze to już w ogóle pełnia szczęścia. .Jednak gdy już wyszło z piekarnika to jakoś tak się do nas uśmiechało, mówiło zjedz mnie, no i koniec końców ciasto zostało w domu. Przekładamy masę do foremki, u mnie keksówka, na wierzchu układamy maliny i widelcem wpychamy je do ciasta. Nie za słodkie, nie za gorzkie, lekko kwaskowe maliny podkreślają smak czekolady. Ciasto pieczemy w temperaturze 180 stopni C przez 50 minut. Gdy masa będzie już jednolita dodajemy resztę składników poza malinami i miksujemy. Na piątkowe popołudnie, a może nawet na sobotnie jak znalazł.