Drukuj Sałatka z figami i serem mozzarella 2 porcje Składniki Sałatka z figami i serem mozzarella 2 porcje 100 g rukoli 2 figi 100 g sera mozzarella 4 suszone pomidory 2 łyżki pestek dyni 2 łyżki oleju z pestek dyni szczypta soli i pieprzu do smaku ząbek czosnku płatki parmezanu do posypania Przygotowanie Rukolę i figi opłucz pod bieżącą wodą. 3.5.3226 English version Figs and Mozzarella Salad Recipe 2 servings 100 g arugula 2 figs 100 g mozzarella cheese 4 dried tomatoes 2 tablespoons pumpkin seeds 2 tablespoons of pumpkin seed oil a pinch of salt and pepper to taste 1 Spróbuj mojej wersji na jesienną sałatkę: sałatka z figami i serem mozzarella, na rukoli, z dodatkiem suszonych pomidorów, parmezanu i pestek dyni. Ponieważ u mnie klasyka rzadko się pojawia, stąd dziś na blogu sałatka z figami i serem mozzarella. Jak dla mnie świeże figi są dużo smaczniejsze od suszonych, a sałatka z figami i serem kozim to klasyka. Ząbek czosnku zetrzyj na tarce o drobnych oczkach i wymieszaj z olejem, szczyptą soli i pieprzu. Można z nimi eksperymentować na wiele sposobów, a tak naprawdę każda sałatka może być inna. Rozłóż na talerzach, na wierzchu ułóż cząstki fig, posyp pestkami dyni i płatkami parmezanu. Jeśli szukasz innych ciekawych pomysłów na sałatki, to sprawdź jeszcze te przepisy na sałatki: No oczywiście, nie w każdym domu, ale w moim rodzinnym tak było. Rukolę wymieszaj z serem, suszonymi pomidorami i olejem. Figi pokrój w ósemki, a suszone pomidory w paski.