Domowe frytki z batatów z piekarnika

Agata
Przekąski
25.12.2017 18:23
Domowe frytki z batatów z piekarnika

Przy okazji polecam Ci inne przepisy na zdrowe chipsy z warzyw: Polecam Ci też domowe dipy i sosy do frytek Drukuj Domowe frytki z batatów z piekarnika 2 porcje Składniki 2 średniej wielkości bataty łyżka oliwy lub oleju z pestek dyni ulubione przyprawy - u mnie zioła prowansalskie Przygotowanie Piekarnik nagrzej do 200 stopni Celsjusza z funkcją termoobiegu. Wystarczy je obrać ze skórki, pokroić w prostokąty lub plasterki, wymieszać z oliwą i ulubionymi przyprawami i wsadzić do piekarnika – szczegóły poniżej :) Domowe frytki z batatów możesz upiec z ulubionymi przyprawami – oregano, bazylią lub ziołami prowansalskimi tak jak to zrobiłam. Takie domowe frytki z batatów z piekarnika dobrze smakują z lekkim sosem np. sosem czosnkowym albo ze zwykłym jogurtem. Zobacz jak zrobić domowe frytki z batatów z piekarnika – słodkie, pyszne i zdrowe. Dziś pokażę Ci prosty przepis na domowe frytki z batatów z piekarnika. 3.5.3228 Baked Sweet Potatoes Fries Recipe 2 servings 2 medium-sized sweet potatoes 1 tablespoon of oil or pumpkin seed oil favorite spices – for me herbs de Provence Preheat an oven to 200 degrees Celsius with hot air function Peel potatoes and cut into rectangles. Możesz też urozmaicić ich smak używając zamiast oliwy np. olej sezamowy lub olej z pestek dyni. Piecz ok. 25-35 minut - aż frytki będą chrupiące z wierzchu a miękkie w środku.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.eksperymentalnie.com/domowe-frytki-z-batatow-z-piekarnika/