dodatkowo: kilka łyżek bułki tartej roztrzepane jajko na kruszonkę: 10 łyżek mąki 5 łyżek zimnego masła 5 łyżek cukru - Masło roztopić, przestudzić. mąki pszennej 200 ml mleka 3 łyżki cukru 7 g drożdży suchych jajko 50 g masła szczypta soli 400 g truskawek Przykryć i ponownie odstawić na około 30 min. - Piekarnik nastawić na 180 stopni C. - Po tym czasie podzielić ciasto na 9 części, z każdej uformować okrągłą bułeczkę. Dodać mleko oraz jajko i wyrabiać ręcznie lub mikserem z hakiem do ciast drożdżowych, pod koniec dodając masło. - Wyrobić na gładkie ciasto, z którego uformować kulę.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://wyzwaniakuchenne.blogspot.com/2017/05/drozdzowki-z-truskawkami-i-kruszonka.html