Składniki: (na 2 porcje) - 200 ml naparu z Yerba Mate – u mnie napar z Yerba Mate Amanda Despalada - sok z 1/2 limonki - 300 ml wody mineralnej (gazowanej lub niegazowanej) - 1 czubata łyżeczka miodu – u mnie gryczano-lipowy - 4 plasterki cytryny - 2 małe gałązki mięty Przygotowanie: Tu znajdziecie nie tylko dobrej jakości Yerba Mate, ale też gamę niezbędnych akcesoriów do jej prawidłowego przyrządzenia oraz cenne wskazówki (zwłaszcza dla początkujących) – Pijąc ją od razu wraca energia, a do tego wzbogacamy organizm o cenne właściwości i witaminy tak niezastąpione o tej porze roku. Taka lemoniada (napój) nie tylko doskonale orzeźwi, ale też doda Wam energii na cały dzień. Aby móc się cieszyć prawdziwą i wartościową Yerba Mate musicie zakupić ją w sprawdzonym miejscu. Niezastąpiona w letnie upały, wspaniała w jesienne przygnębiające szare dni. Zalewamy yerba mate wodą i odstawiamy na około 10 – 15 min. Następnie dodajemy sok wyciśnięty z 1/2 limonki, mieszamy.