Składniki na sos:- 3 łyżki oliwy z oliwek - pół łyżeczki octu balsamicznego - dwie łyżeczki soku z pomarańczy - pół łyżeczki miodu - sól - pieprz świeżo mielony Przygotowanie:Sałatę i szpinak umyć i osuszyć. Na pierwszy ogień wjeżdża sałatka ze szpinakiem, pomarańczą i żurawiną :-) . Niezbędne produkty:- pół małej sałaty lodowej - 2 garści szpinaku - 2 pomidory - pomarańcza - pół kostki sera feta - garść żurawiny Przygotować sos: zmieszać oliwę z octem i miodem, dodać sok z pomarańczy, dodać sól i pieprz według uznania. Przygotowanie sałatki nie powinno Wam zająć więcej niż 5 minut, a satysfakcja z konsumpcji pysznego, zdrowego i wartościowego posiłku w pracy, będzie ogromna. Dzisiejszy wpis rozpoczyna nową serię postów z przepisami na lunchboxy, które będą publikowane w Spiżarni.