Polecam:) około 4-5 średniej wielkości ziemniaków po 1 małej papryce: czerwonej, zielonej i żółtej 1 sałata (strzępiasta, rzymska lub ew. lodowa) 1 ząbek czosnku 4 łyżki octu jabłkowego 4 łyżki bulionu 1 łyżka miodu 6 filecików anchovies/anchois 1 cebula 5 łyżek oliwy garść orzechów włoskich sól, pieprz Ziemniaki szorujemy. Na patelni rozgrzewamy dość mocno 2 łyżki oleju i podsmażamy ziemniaki przez około 5 minut (do zarumienienia). W misce mieszamy opłukaną i porwaną na mniejsze kawałki sałatę, paprykę oraz cebulę. Gotujemy w mundurkach w osolonej wodzie na półmiękko. Oczyszczone i pozbawione gniazd nasiennych papryki kroimy w dość cienkie paseczki. W garnuszku ucieramy ocet oraz bulion i miód. Całości dopełniają kawałki podprażonych orzechów oraz smażone ziemniaczane kosteczki. Udostępnij Zapisz Dziś mam dla Was przepis na kolejną rewelacyjną sałatkę:)