Piekarnik nagrzewamy do temperatury 170°C. Mikserem na najwyższych obrotach ubijamy białka na sztywno uważając, aby ich nie przebić. 5. Zagotowujemy wodę z cukrem i gotujemy w niej liście tak długo, aż nasycą się cukrem (około pół godziny). Dodajemy ser mascarpone i cukier puder i miksujemy do uzyskania gęstego gładkiego kremu. Ananasa z puszki odsączamy i kroimy w drobną kostkę. Na kremie układamy górny blat, nasączamy go i rozprowadzamy pozostały krem na bokach i górze tortu. Wypełniamy formę ciastem i pieczemy w nagrzanym piekarniku w temperaturze 170°C przez 40 minut. 3. Miksujemy na najwyższych obrotach śmietanę kremówkę, tak długo, aż zacznie gęstnieć. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Biszkopt zostawiamy do ostudzenia w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami.