Składniki na Ucierane Ciasto z Porzeczkami: - 2 szklanki porzeczek czerwonych - 3 szklanki mąki pszennej - 1/2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru - 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 szklanka maślanki / kefiru - 180 g masła - 3 łyżki oleju - 3 jajka - 1 i 1/3 szklanki cukru - 1 cukier waniliowy - 1 szklanka mąki pszennej - 1/2 szklanki cukru - 1 cukier waniliowy - 60 g masła Porzeczki umyć, osuszyć. Dodać na zmianę przesianą mąkę z budyniem i proszkiem do pieczenia oraz maślankę. Mąkę pszenną przesiać z budyniem i proszkiem do pieczenia. Miękkie masło utrzeć z cukrami na jasną i puszystą masę. Pyszne ucierane ciasto z porzeczkami i waniliową kruszonką. Słodko-kwaśne porzeczki i rozpływająca się w ustach kruszonka idealnie dopełniają wypiek.