Składniki
400 gram mięso mielone wołowe
cebula
czosnek
makaron spaghetti
ser parmezan
oliwa
sos salsa lub pomidorowy
pieprz
sól
Przepis
Mięso mielone doprawiamy solą oraz pieprzem. Do mięsa następnie dodajemy pokrojoną cebulę oraz czosnek. Tak przygotowane mięso dokładnie mieszamy, formujemy z niego pulpety i podsmażamy na patelni.
Usmażone pulpety odkładamy na talerz.
W międzyczasie gotujemy makaron tak, aby był al dente, odcedzamy go i odstawiamy do ostudzenia.
Do ostudzonego makaronu dodajemy niewielką ilość oliwy oraz wcześniej starty ser parmezan.
Makaron dokładnie mieszamy następnie, zwijamy jego poszczególne porcje przy pomocy widelca w kształt gniazd i umieszczamy w formie do pieczenia.
Na tak przygotowane gniazda makaronowe wykładamy kolejno sos, pulpety, ponownie sos.
Tak przygotowane danie posypujemy startym serem i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na około 20 minut.
I gotowe.
Smacznego!