Pulpety w sosie pomidorowym z mascarpone

Karol
Obiad
14.08.2017 15:36
Pulpety w sosie pomidorowym z mascarpone

Pulpety w sosie pomidorowym z mascarpone Potrzebne składniki Pulpety: 500 g mięsa mielonego 1 jajko 5 łyżeczek kaszki manny 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżeczka bazylii szczypta soli Sos: 500 ml przecieru pomidorowego 500 ml bulionu 250 g mascarpone 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka bazylii 1 łyżka sosu sojowego sól (pieprz do smaku) Jak wykonać przepis na - Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Pulpety w sosie pomidorowym z mascarpone wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Sposób wykonania W większej misce umieszczamy wszystkie składniki na pulpety i wyrabiamy na jednolitą masę. Gotujemy na małym ogniu jakieś 24 min co jakiś czas delikatnie obracając pulpety w sosie. W głębokiej patelni umieszczamy wszystkie składniki na sos i mieszając doprowadzamy do zagotowania. Pod koniec gotowania na 5 minut przed zakończeniem przykrywamy patelnie pokrywką.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kosapopatelni.pl/pulpety-sosie-pomidorowym-mascarpone/