- Czas przygotowania: 1 min
Składniki
biały ser w kostce - 340 g
galaretka cytrynowa - 1 opak
woda - 3/4 szkl
śmietanka kremówka - 250 ml
kurkuma - 1/2 łyżeczki
corn flakes - 6 łyżek
Dodatkowo:
maliny
borówki amerykańskie
mięta do dekoracji
Przepis
Galaretkę cytrynową zalać gotowaną wodą, dobrze wymieszać, aby się rozpuściła, odstawić, aby przestygła.
Śmietanę kremówkę, ubić na sztywno.
Do miksera włożyć biały ser, wlać wystudzoną rzadką galaretkę, dodać ubitą śmietankę i przyprawę kurkumę, wszystko dokładnie zmiksować.
Płatki rozdrobnić za pomocą wałka do makaronu.
Wsypać po dwie łyżki płatków do szklanki, na płatki wylać masę serową,
na wierzchu ułożyć owoce, udekorować listkami mięty.
Włożyć do lodówki do całkowitego stężenia.