Użyłam różnych owoców, również agrestu, którego jednak tu nie polecam ;) Składniki na około 9 mini serniczków: 5 -6 łyżek wiórków kokosowych 2 łyżki płatków migdałowych lub mielonych migdałów 3 łyżki otrębów pszennych 1 łyżka kakao 1 łyżka oleju kokosowego 250 gram twarogu chudego 1 Jajko 2-3 łyżki cukru pudru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii (ja nie miałam swojego, użyłam więc Ekstraktu naturalnego Wanilia Bourbon z Madagaskaru od Dr Oetkera) 1 łyżka jogurtu naturalnego 3 garście owoców sezonowych (porzeczki, maliny, truskawki) Masą serową wypełniamy papilotki do połowy wysokości, następnie obsypujemy owocami ( owoce nie powinny pokrywać całej powierzchni masy serowej). Twaróg blendujemy z jajkiem, cukrem pudrem, mąką ekstraktem oraz jogurtem, do uzyskania jednolitej konsystencji. Olej kokosowy ogrzewamy lub wstawiamy do mikrofalówki na kilkanaście sekund do rozpuszczenia. Do oleju dodajemy kakao, otręby, wiórki oraz migdały. Po drugie: mojemu łasuchowi nie smakowało. Może dlatego, że latem lubię lekko kwaśne owocowe smaki. Formę muffinkową wykładamy papilotkami (można również użyć silikonowych foremek) .