Składniki: (na 6-7 placuszków) – ja wykonałam placuszki z podwójnej porcji 1 opakowanie serka kanapkowego o smaku naturalnym 100g 1 jajko L 2 łyżki mleka (u mnie 2%) 2 łyżeczki cukru trzcinowego 4 łyżki mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia do podania: dżem naturalny 100% Symphatica o smaku wiśniowym (dostępny w Lidl) olej kokosowy do smażenia Przygotowanie: Do miski przekładamy cały serek kanapkowy, wbijamy 1 jajko i dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia, całość dokładnie mieszamy np. łyżką. Placuszki smażymy z obu stron na złoto na małym ogniu na patelni z odrobiną oleju kokosowego (1 łyżka masy = 1 placuszek). A tak właśnie dziś zaczęliśmy dzień – smacznie i z uśmiechem 🙂 Moje placuszki podałam z dżemem naturalnym 100% Symphatica o smaku wiśniowym, który możecie nabyć we wszystkich sklepach Lidl. Placuszki podajemy z dżemem, u mnie o smaku wiśniowym.