Tarte buraczki z porem

Magdalena
Sałatki
17.03.2019 12:24
Tarte buraczki z porem

Składniki: około 500 g buraczków (upieczonych lub ugotowanych, waga po obraniu)* 2 cm pora (biała część) sok z połowy cytryny (opcjonalnie 2 łyżki octu) cukier do smaku (ilość według gustu, u mnie około pół łyżeczki) około 2 łyżek oleju rzepakowego Woj-len sól i świeżo mielony pieprz do smaku *buraczki pieczemy tak samo jak do czerwonego barszczu (przepis tutaj) Dodajemy sok z cytryny (lub opcjonalnie ocet), cukier, olej (najpierw około 1 łyżki) i pokrojony por. Moja rodzina bardzo lubi wszelkie surówki z buraczkami, dlatego tak często goszczą na naszym stole w najróżniejszych wersjach. Tak przygotowane buraczki najlepiej smakują po schłodzeniu (u mnie około 20-30 minut w lodówce). Tarte buraczki z porem Dziś polecam Wam kolejny przepis na pyszny zdrowy dodatek do obiadu. Ja najczęściej przygotowuję surówki na bazie pieczonych buraków, ale możecie spokojnie wykorzystać też buraki gotowane. Przygotowanie: Buraki trzemy na tarce na grubych oczkach.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.slodkieokruszki.pl/tarte-buraczki-z-porem/