Orzechowe kuleczki deserowe

Magdalena
Desery
13.06.2017 21:42
Orzechowe kuleczki deserowe

Przepis bierze udział w konkursie LAYMAN OD KUCHNI – BITWA NA PRZEPISY www.layman.pl/bitwa-na-przepisy Składniki: (na 12 sztuk) 100 g margaryny / masła 2 czubate łyżki masła orzechowego 1 łyżka cukru 90 g herbatników Stokłoski Cukry Nyskie* Do obtoczenia: około 60 herbatników o smaku czekoladowym bez cukru (u mnie z serii fit&free od Cukry Nyskie) * Gdy ostygnie wkładamy ją na parę minut do zamrażalnika (lub na dłuższy czas do lodówki), aby była mniej lepiąca i łatwiej formowało się kuleczki. Jeśli Wam się spieszy (tak jak mi) możecie je również włożyć na kilka minut do zamrażalnika, ale należy je obserwować, aby zbytnio się nie zmroziły. Do garnuszka z grubszym dnem przekładamy margarynę (lub masło), dodajemy 2 czubate łyżki masła orzechowego (u mnie gładkie) i cukier. polecam te herbatniki, nadają wspaniałego smaku kuleczką Przygotowanie: W misie blendera z nożami rozdrabniamy 90 g herbatników. Dziś zapraszam Was na przepis na orzechowe kuleczki deserowe. Kuleczki przygotowałam na bazie ciasteczek i masła orzechowego. Z masy formujemy w dłoniach małe kuleczki (maksymalnie wielkości orzecha włoskiego).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.slodkieokruszki.pl/orzechowe-kuleczki-deserowe/