Sernik Ambasador

Sernik Ambasador

Składniki na ciasto (blacha o wymiarach 21×21 cm): 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 1/2 szklanki cukru 2 żółtka 125 g masła Jest bardzo prosty, szybki do przygotowania i zawsze się udaje! : ) Ile domów tyle różnych receptur, ale pyszne czekoladowe ciasto z kruszonką i rozpływająca się w ustach serowa masa to wizytówka tego przepisu. 1/2 szklanki cukru 1 opakowanie budyniu śmietankowego 100 g masła 2 białka Twarożek bardzo dokładnie zmiksować z jajkami, cukrem, budyniowym proszkiem i roztopionym, przestudzonym masłem. Poza tym, że jest pyszny, zawsze sprawdza się w wypiekach (i nie tylko), uwielbiam go rownież za jego skład, w którym znajdziemy wyłącznie śmietankę i kultury bakterii fermentacji mlekowej. Składniki na masę serową (w temp. pokojowej): 750 g twarożku Mój ulubiony z Wielunia 3 całe jajka (wielkość L) Do jego przygotowania używam twarożek Mój ulubiony z Wielunia, który polecałam Wam wielokrotnie odnośnie pytań o sprawdzony ser z wiaderka. Drugą część owinąć folią spożywczą i razem z blachą przełożyć do lodówki na czas przygotowania masy serowej. Przełożyć na przygotowany kakaowy spód, drugą część schłodzonego ciasta pokruszyć na wierzch.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.marta-gotuje.pl/sernik-ambasador/