Składniki (ok. 8 gofrów): 200 g płatków owsianych górskich 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 3 łyżki oleju kokosowego (45 g) 2 łyżki syropu klonowego 300 ml mleka 1 jajko (wielkość L) 1 łyżeczka ekstraktu z wanili Ponownie wymieszać i odstawić na 15 minut, aż ciasto napęcznieje, a następnie smażyć na dobrze rozgrzanej gofrownicy na złoty kolor (u mnie ok. 5 minut). Świetnie sprawdzą się w roli śniadania, przekąski po treningu lub deseru dla małych łasuchów : ) Ich smak jest wyjątkowy, więc mam nadzieję, że się skusicie : ) Polecam!!! Wszyscy zwolennicy płatków owsianych na pewno się ze mną zgodzą, że gofry owsiane są idealne : ) W wersji bezglutenowej należy zwrócić uwagę, czy płatki owsiane i proszek do pieczenia są bez glutenu.