Składniki: (6 porcji) 100 g orzechów nerkowców 100 g gorzkiej czekolady 70% 1 łyżka oleju kokosowego 1 puszka schłodzonego mleka kokosowego dobrej jakości 1 łyżka syropu klonowego 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii szczypta soli morskiej Orzechy zalać na noc wodą. Namoczone przez noc nerkowce dokładnie odcedzić, dodać płynną część mleka kokosowego (pozostałą stałą część zostawić na później), syrop klonowy, ekstrakt z wanilii, szczyptę soli morskiej i dokładnie zmiksować blenderem na gładką masę. Na koniec dodać stałą część mleka kokosowego i zmiksować do połączenia się składników (jeśli Wasz blender nie jest na tyle pojemny można zmiksować tą część mikserem). Deser jest na bazie nerkowców, mleka kokosowego i oczywiście gorzkiej czekolady. Czekoladę roztopić na parze wraz z olejem kokosowym.