Wielkanocny żurek

Wielkanoc
27.03.2018 11:00
Wielkanocny żurek

Składniki: 1 l bulionu warzywnego koncentrat żurek Krakus 2 białe kiełbasy 1 mała cebula płaska łyżeczka chrzanu sól morska, pieprz, majeranek do podania: jajka ugotowane na twardo Do wrzącego bulionu dodać koncentrat żurku oraz pokrojoną w grube plastry białą kiełbasę. Dziś mam dla Was przepis na błyskawiczną wersję z dodatkiem koncentratu żurek Krakus, który ma nową, lepszą recepturę i jest na naturalnym zakwasie. Cebulę pokroić w kosteczkę, podsmażyć na niewielkiej ilości oleju i dodać do zupy wraz z płaską łyżeczką chrzanu. Żurek to tradycyjna zupa polskiej kuchni, która smakuje najpyszniej w okresie świątecznym, więc nie może jej zabraknąć na wielkanocnym stole : )

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.marta-gotuje.pl/wielkanocny-zurek/