Bananowo-jogurtowy „sernik”

Katarzyna
Desery
14.07.2017 13:04
Bananowo-jogurtowy „sernik”

😉 Szczególnie polecam osobom, które ograniczają cukier – słodzimy z głową 😉 Składniki: - 2 jajka - 1 jogurt gęsty 330g - 1 banan - 50 g cukru białego Diamant - 2 łyżki mąki ziemniaczanej Przepis bierze udział w konkursie Cukier z głową organizowanym przez Durszlak.pl Więcej informacji o akcji na www.uczymyjakslodzic.pl Drukuj przepis Uwagi dodatkowe: W pierwszym etapie przygotowywania masy najlepiej rozmieszać ją tylko do momentu niedokładnego połączenia składników. Jeszcze żaden sernik nie był tak lekki, tak delikatny i tak prosty! Dodajemy żółtka, cukier, jogurt oraz mąkę i delikatnie mieszamy widelcem lub trzepaczką. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 170°C przez 50 minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://mostekwkuchni.pl/bananowo-jogurtowy-sernik/