Miłego piątku kochani :-) Składniki na 3 porcje: - 1 opakowanie kurek (około 350 g) - 350 g fileta z indyka (może być kurczak) - 1/2 opakowania makaronu razowego u mnie penne - 3/4 szklanki śmietanki 30% - pęczek koperku - sól - pieprz - masło klarowane do smażenia 1. Kurki w sosie śmietanowo - koperkowym z indykiem i makaronem piątek, lipca 14, 2017 15 indyk , kurki , makarony , obiad/kolacja , przepisy Sezon na kurki w pełni więc i my zaczęliśmy :-) wlewamy śmietankę, mieszamy, śmietana powinna po kilku minutach zacząć nam gęstnieć, dodajemy wtedy koperek, mieszamy, dodajemy makaron i ponownie mieszamy, jeśli trzeba doprawiamy solą i pieprzem. 2. Na patelni rozgrzewamy masło, na rozgrzane wrzucamy pokrojonego indyka, którego oprószamy solą i pieprzem, smażymy. Kurki myjemy, indyka kroimy w kostkę, koperek myjemy i siekamy. Całość smażymy około 10 minut, chyba że są duże to wtedy możemy o pięć minut dłużej.