Sernik malinowy przepis na sernik z porzeczkami Przygotowanie: 1 h 20 minut Składniki: – 160-180 g kruchych czekoladowych ciastek – 60 g masła – 0,5 kg zmielonego twarogu sernikowego – 170 g cukru – 1 opakowanie cukru waniliowego – 2-3 jajka rozmiar L (ilość zależny od tego czy użyjecie gęstego (3) czy rzadszego (2) twarogu) – 200 g śmietany 30% – 80 g kaszy manny błyskawicznej – 250 g porzeczek czerwonych obranych z szypułek Przygotowanie: - Ciastka wrzućcie do miksera, dodajcie do nich rozpuszczone masło. A jeśli lubicie pyszne letnie ciasta z owocami, zapraszam Was do moich ulubione przepisy: sernik tradycyjny sernik z jagodami sernik z borówkami sernik z brzoskwiniami sernik z malinami sernik z kajmakiem blok czekoladowy Pyszny sernik z bezą Sernik z bezą Sernik z solonym karmelem Sernik z rodzynkami Sernik z wiśniami Jeśli jest środek lata i w Waszym ogrodzie lub pobliskim sklepie możecie kupić porzeczki, polecam Wam ten pyszny przepis na sernik. Deska Gąska Agata – średniaProdukt w promocji - e-book Kolacje, przepisy do 40 minut40,00 zł Całość miksujcie na małych obrotach ale tylko do momentu połączenia, nie róbcie tego zbyt długo aby nie ubić całości. Z sernika może wylecieć odrobina płynu, dlatego najlepiej postawić go na blaszce. - Foremkę tortową z odpinanym dnem (21-23 cm) wyłóżcie na dnie papierem do pieczenia. Najlepiej wstawić go jeszcze na min 2h do lodówki, aby był schłodzony w momencie krojenia. Teraz na sernik delikatnie wysypcie porzeczki i polejcie resztką ciasta sernikowego. - Do miksera dodajcie resztę składników (bez porzeczek) czyli: ser, cukier, cukier waniliowy, jaja w całości, śmietanę, kaszę manną. - Wstawcie sernik do piekarnika nagrzanego do 180 st C na 60 minut.