Ilość muffinów: 6-9 sztuk Składniki: – opakowanie ciasta francuskiego (zwykłe wystarczy na ok 6 sztuk, ciasto XXL na ok 9 sztuk) – 1-2 jabłka – kilka łyżek konfitury, ja użyłam żurawiny – łyżka soku z cytryny – brązowy cukier do posypania – cukier puder do posypania Przygotowanie: Dla ułatwienia na samym dole wpisu dodaję film z YouTube który pokazuje wszystkie czynności. Zapraszam Was także na kilka przepisów na inne muffiny: – muffiny z borówkami – muffiny ananasowe – muffiny dyniowe z figami – muffiny z nutellą – racuchy z jabłkami Przygotowanie: ok 30 minut Na koniec część z żyrawiną złóżcie na jabłka i zwińcie dość ciasno różyczkę. Z gotowego ciasta wyjdzie ok 6 pasków, ja miałam ciasto w wersji XXL i wyszło mi 9 różyczek. Na drugiej połówce ułóżcie jabłka brzegiem ze skórką na zewnątrz. Wystarczy gotowe ciasto francuskie, 1-2 jabłka i prawie gotowe 🙂 Tak przygotowane różyczki pieczcie w foremce do muffinów przez 20-25 min w temperaturze 190 st. SMACZNEGO! Następnie pokroić w półksiężyce o grubości ok 1-2 mm.