Gołąbki z kaszą gryczaną i grzybami

Małgorzata

Obiad

12.07.2017 13:52

Gołąbki z kaszą gryczaną i grzybami

Składniki: 1 szklanka suchej kaszy gryczanej prażonej Młyny Stoisław 10-12 liści białej kapusty 2 łyżki masła 2 średnie cebule spora garść grzybów suszonych u mnie akurat pół na pół z mrożonymi 1jajko sól, pieprz czarny do smaku pół łyżeczki majeranku oraz tymianku bulion warzywny około 1litra śmietanka 30% Na nim ułożyć zawinięte gołąbki i zalać je przygotowanym wcześniej gorącym bulionem oraz wywarem po moczeniu grzybów jeśli oczywiście chcemy uzyskać sos grzybowy. Kolejną propozycją kulinarną są pyszne, aromatyczne gołąbki tym razem z grzybami i kaszą gryczaną prażoną z Młyny Stoisław. Suszone grzyby namoczyć w gorącej wodzie około 20 minut ( wody po moczeniu grzybów nie wylewać). To świetna alternatywa dla tych co nie jedzą mięsa albo też chcą zasmakować w innych nieco mniej tradycyjnych smakach. Na dnie garnka ułożyć dodatkowy liść kapusty, który zapobiegnie ewentualnemu przypaleniu się gołąbków. Porcje farszu układać na liściach kapusty zawijać jak tradycyjne gołąbki.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://w-garach-u-gosi.blogspot.com/2017/07/goabki-z-kasza-gryczana-i-grzybami.html
W garach u Gosi

W garach u Gosi

Małgorzata

facebook