Przepis
Składniki:
- ciasto francuskie
- pieczarki
- cebula
- ser żółty
-sól
- pieprz
Sposób przyrządzania:
Pieczarki umyć, pokroić w kosteczkę a następnie smażyć na oleju. Do pieczarek dodać sól i pieprz.
Po usmażeniu pieczarek na patelnię dajemy cebulę - smażymy ją aby nabrała koloru :)
Na tarce trzemy żółty ser do małej miseczki.
Po usmażeniu pieczarek przekładamy je do innego naczynia, dodajemy cebulkę i czekamy aż ostygnie.
Kiedy pieczarki są już chłodne, rozkładamy gotowe ciasto francuskie.
Kolejnym krokiem jest zawijanie rolady ( koszyczki) - nakładamy pieczarek, nakładamy na nie ser żółty i zawijamy ciasto, następnie znów nakładamy pieczarki, ser żółty i zawijamy. Czynność powtarzamy aż skończy nam się ciasto. Końce koszyczków/rolady ugniatamy aby nic nam nie wyleciało.
Następnie przekładamy kawałki koszyczków/rolady na blachę i pieczemy przez około 20 minut w 200'C.
Spróbujcie tego dania bo jest naprawdę pyszne, łatwe i nie drogie! :)