Makaron w sosie z tuńczyka i pomidorów

Anna
Obiad
29.05.2017 11:18
Makaron w sosie z tuńczyka i pomidorów

Składniki:(na 3 - 4 porcje) - 250 g makaronu pełnoziarnistego - 2 puszki (po 185 g) tuńczyka w sosie własnym - 1 puszka pomidorów krojonych bez skóry lub 3 - 4 świeże pomidory - 1 średnia cebula - 3 ząbki czosnku - 1 łyżeczka bazylii - 1 łyżeczki oregano - 1 łyżka masła - 2 łyżki oleju rzepakowego - pieprz i sól do smaku - 2 łyżki startego sera żółtego długodojrzewającego do posypania (opcjonalnie) Makaron w sosie z tuńczyka i pomidorów dobrze smakuje podany na ciepło, jak również na zimno, więc można go zabrać do pudełka i w pracy zjeść w porze lunchu. Przygotowanie makaronu z sosem z tuńczyka: - Świeże pomidory zalać na chwilę wrzątkiem, zdjąć z nich skórkę i pokroić w drobną kostkę. Makaron w sosie z tuńczyka i pomidorów to pyszne danie, które jest w 100% zgodne z motto mego bloga: szybko, tanio, smacznie i zdrowo. Świeże pomidory smażyć około 10 minut, aż pomidory będą się rozpadać, pomidory z puszki krócej. Tym razem lekkie danie z dodatkiem tuńczyka i pomidorów gościło u mnie na piątkowym obiedzie.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kuchcikgotuje.pl/2017/05/makaron-w-sosie-z-tunczyka-i-pomidorow.html