Czekośliwka

Anna
Przetwory
12.09.2018 10:37
Czekośliwka

Ilość porcji: 2 - 3 Czas przygotowania: 60 minut Ilość porcji: 2 - 3 Czas przygotowania: 60 minut Składniki: - 1 kg śliwek - 12 łyżek cukru - 30 g masła - 2 łyżki kakao naturalnego Konfitura ze śliwek z dodatkiem kakao jest tak dobra, że garnek po jej gotowaniu jest wyskrobywany prawie do czysta. - Masło rozgrzać w garnku lub patelni z grubym dnem i smażyć na nim śliwki przez około 15 minut. Zostawiam więc szklankę pokrojonych śliwek i dodaję je do konfitury po około 30 minutach gotowania. Czekośliwka to pyszna konfitura ze śliwek z dodatkiem kakao. Konfitura najsmaczniejsza wychodzi z dojrzałych śliwek węgierek, gdyż są mięsiste i niezbyt wodniste. Ilość cukru należy dostosować do stopnia kwaśności śliwek i swoich upodobań.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://gotujwdomu.blogspot.com/2018/09/czekosliwka.html