Składniki (2 porcje): 1 pęczek szparagów ok. 350 g filetu z łososia woreczek kaszy bulgur Marynata do łososia: 3 łyżki sosu sojowego 2 łyżki soku z cytryny pieprz Wykonanie: Szparagi umyć i odciąć twarde końce (około 5 cm). Jedna z moich ulubionych kasz, czyli bulgur z ulubioną rybą, a więc łososiu pieczonym w marynacie z sosu sojowego a do tego oczywiście pyszne zielone szparagi. Taki obiad nie dość, że jest bardzo zdrowy to doskonale syci, ładnie prezentuje się na talerzu i robię się go sprawnie i szybko. Po tym czasie piec przez ok. 15 minut w nagrzanym do 190ºC piekarniku (po wyjęciu ściągnąć skórkę - przypieczona bardzo sprawnie schodzi). Następnie przygotować ulubionym sposobem - można je zgrillować, usmażyć na patelni, upiec lub ugotować.