Lekki i puszysty sernik bez spodu z kokosową polewą toffie

Diana
Wielkanoc
05.04.2017 12:26
Lekki i puszysty sernik bez spodu z kokosową polewą toffie

Dodatkowo, dla czytelników bloga, na hasło zdrowo rabat w wysokości 5% ! - 500 g sera twarogowego (zmielonego 3-krotnie lub kupionego w postaci zmielonej - ale nie w wiaderku) - 250 ricotty - 250 mascarpone - 3 łyżki budyniu waniliowego bio [lub3 łyżki skrobi np. kukurydzianej z łyżeczką zmielonej wanilii] - 1 puszka mleka kokosowego (gęsta część) - 2/3 szklanki erytrolu - 5 jajek Miksujemy sery, dodając budyń i stopniowo erytrol (cukier), następnie wrzucamy po 1 jajku, cały czas miksując. Jeśli tak, mam dla Was rozwiązanie idealne: lekki jak puch sernik na bazie twarogu oraz mascarpone i ricotty, słodzony erytrolem - bez spodu, a za to z obłędną polewą kajmakową z mleka kokosowego i kokosowego cukru. Przygotowujemy polewę: Składniki: - 200 ml mleczka kokosowego - 3-4 łyżki cukru kokosowego - 1 łyżka masła Pieczemy 15 minut w 200 stopniach, następnie 1 godzinę w 120 stopniach C. Szukacie pomysłu na świąteczne ciasto, a jednocześnie nie chcecie opychać się ciężki, tuczącymi ciastami pełnymi zbóż, masła, kremów i cukru? Schładzamy i przechowujemy ciasto w lodówce (podawać po schłodzeniu - najlepiej smakuje na drugi dzień). ***

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://zdrowozakrecona.blogspot.com/2017/04/lekki-i-puszysty-sernik-bez-spodu-z.html