A swoją drogą, chyba utworzę na blogu osobną kategorię pieczarki, bo za każdym razem będąc na zakupach wracam do domu z koszykiem pieczarek i już dość sporo przepisów z ich wykorzystaniem się uzbierało :) Składniki - 6 skrzydełek z kurczaka - 30 dag pieczarek - 1 duża marchewka - kawałek selera - cebula - 1 ząbek czosnku - 100 gram serka topionego pieczarkowego ( lub kremowego ) - 1 łyżka masła - sól Wykonanie Skrzydełka przekładam do garnka, zalewam 3 litrami zimnej wody, dodaję pół łyżki soli, doprowadzam do wrzenia, zmniejszam gaz. Podsmażone przekładam do osobnego garnuszka, dodaję do nich 2-3 łyżki gorącego wywaru z zupy, rozdrobniony serek topiony i całość blenduję. Wyjmuję z zupy skrzydełka, oddzielam mięso od kości i mięso dodaję do zupy. Kiedy mięso, warzywa i grzyby w zupie są już miękkie, wlewam do zupy miksturę pieczarkowo-serkową. Połowę pokrojonych pieczarek przekładam do gotującego się wywaru, drugą połowę podsmażam na maśle, chwilkę do odparowania wody. Oczyszczone pieczarki kroję w ćwiartki lub ósemki w zależności od wielkości.