Tarta bezglutenowa z musem owocowym

Aleksandra
Desery
04.04.2017 16:53
Tarta bezglutenowa z musem owocowym

Polecam! :) * 4 jajka* 5 - 6 łyżek mąki kokosowej* 1 łyżka oleju kokosowego* opcjonalnie 1 - 1,5 łyżki ksylitolu lub miodu* 1 średniej wielkości pigwa* 2 duże jabłka* cynamon, 2 gwiazdki anyżu, przyprawa do piernika* 1-2 łyżeczki żelatyny* około 400 ml wody* opcjonalnie ksylitol lub miód do dosłodzenia1. Tarta bezglutenowa z musem owocowym 10:26 Unknown 0 Komentarze ° SMACZNEGO :) ............................................................................................................................................................. OCENA: Tarta jest ciekawą propozycją deseru dla osób, które tak jak ja unikają nabiału oraz glutenu. Jeżeli chodzi o cukry, to tarta ma mało węglowodanów, a tłuszcze z oleju kokosowego są łatwo przyswajalne, dzięki czemu tarta nie wywaliła mi cukru. 4. Grubość ciasta powinna wynosić około 0,5 cm.5. Tartę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180C i pieczemy około 15-20 min (bez termoobiegu). Ciasto jest kruche i bardzo smaczne, pomimo tego że jest wykonane z mąki kokosowej, a nie pszennej. 14. Na wierzch upieczonej tatry wykładamy nasz mus i wstawiamy do lodówki, tak aby mus lekko stężał. Tarta na pewno zagości u mnie między innymi na najbliższych świętach Wielkanocnych. Górę tarty można również udekorować innymi owocami lub masą kokosową, na bazie mleczka. 3. Gotową masę wykładamy na formę do tarty, nasmarowaną wcześniej olejem kokosowym.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://diabetyknastudiach.blogspot.com/2017/04/tarta-bezglutenowa-z-musem-owocowym.html