Prosty i szybki mazurek z masą krówkową, udekorowany ulubionymi bakaliami, na pewno upiększy stół wielkanocny 35 dag mąki tortowej 5 dag cukru pudru 20 dag masła lub margaryny 2 żółtka 1 łyżka śmietany 1 puszka masy krówkowej (500 g) bakalie: kandyzowana skórka pomarańczowa, kolorowe ananasy, rodzynki, migdały lub inne figurki z ciasta lub czekolady Po tym czasie ciasto rozwałkowujemy na gr. ok. 0,5 - do 1 cm (część ciasta odkładamy na boki mazurka - zrobimy ozdobny wałeczek, rozetki) i przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Wszystko razem pieczemy w temp. 200 st. ok. 20 minut na złoty kolor. Wszystko razem pieczemy w temp. 200 st. ok. 20 minut na złoty kolor. Masę krówkową rozpuszczamy w garnku na małym ogniu i smarujemy wystudzone ciasto. Masę krówkową rozpuszczamy w garnku na małym ogniu i smarujemy wystudzone ciasto.