🙂 Filet z kurczaka w sosie ostro-słodkim Składniki (na 2 osoby) 1 duża pierś z kurczaka (lub 2 mniejsze), ananas w puszcze, 0,5 szklanki musztardy, 2 ząbki czosnku, 1/3 szklanki miodu, ryż, suszony tymianek, natka pietruszki, sól, pieprz. Filety z kurczaka wykładamy na talerz razem z ryżem. Będzie filet z kurczaka, będzie ananas, ale będzie też trochę pikantności w pysznym sosie. Sposób przygotowania Filet z kurczaka kroimy w poprzek na mniejsze płaty. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy kurczaka z obu stron. Sok z ananasa dolewamy do musztardy z miodem. Ja uwielbiam kurczaka z ananasem i curry, mniam! Kurczaka na patelni zalewamy przygotowanym sosem. Dusimy go na małym ogniu przez około 15-20 minut, aż sos zgęstnieje.