Jeśli szukacie innych przepisó na naleśniki, to znajdziecie je poniżej: – naleśniki z parówką i serem – naleśniki pikantne z kurczakiem i warzywami – naleśniki z pieczarkami – wiosenne naleśniki z serkiem i nowalijkami Przestudzone naleśniki smarujemy kolejno masą serową, na każdym umieszczamy kilka posiekanych listków świeżej rukoli i składamy jeden na drugi tworząc torcik naleśnikowy, wierzchni naleśnik pozostawiamy bez smarowania. Już widziałam w myślach jak smażę zielone naleśniki i przygotowuję z nich zielony torcik naleśnikowy z serem i rukolą. 1 szklanka mąki pszennej 70 g świeżej rukoli 1 szklanka wody gazowanej 1 jajko szczypta soli olej rzepakowy do smażenia naleśników farsz: 3 opakowania serka kremowego Arla Apetina Pesto i Rukola świeża rukola pomidorki koktajowe Przygotowanie ciasta naleśnikowego: Świeżą rukolę miksujemy w blenderze ze szklanką wody gazowanej i jajkiem, wlewamy zmiksowaną masę do miski i dodajemy stopniowo przesianą mąkę pszenną i sól, łączymy ciasto naleśnikowe za pomocą trzepaczki.