Kurczak caprese z piekarnika

Jolanta
Obiad
13.09.2017 10:43
Kurczak caprese z piekarnika

Składniki na 2 porcje Kurczaka caprese: 2 pojedyncze piersi z kurczaka 1 kulka sera mozzarella 1 duży pomidor suszona bazylia oliwa z oliwek sól i pieprz do smaku Kurczak Caprese z piekarnika, czyli pieczone piersi kurczaka z mozzarellą i pomidorami to idealne danie na obiad. Pierś kurczaka przygotowane w innej odsłonie, to danie proste i smaczne jak klasyczna włoska sałatka Caprese z pomidorów i mozzarelli. Zapiekamy piersi z kurczaka z pomidorami i mozzarellą. Dokładnie doprawiamy solą i pieprzem, nacieramy suszoną bazylią wymieszaną z oliwą z oliwek. Piersi kurczaka nacinamy w kilku miejscach na głębokość ok. 2,5 cm- 3 cm, nie przecinając mięsa do końca. Ser mozzarella i pomidora kroimy w plasterki, doprawiamy solą i pieprzem, wkładamy naprzemiennie w nacięciach kurczaka.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://straga.pl/obiad/kurczak-caprese-piekarnika/
damsko męskie spojrzenie na kuchnię

damsko męskie spojrzenie na kuchnię

Jolanta