A teraz zabieramy się za przepis :-) Składniki: kasza jaglana 1 woreczek, banan 1 szt, jajko 1 szt, skórka z pomarańczy pół łyżeczki, sok z pomarańczy 3 łyżki, cukier waniliowy 1 łyżka, cukier brązowy 2 łyżki, mąka ziemniaczana 2 łyżki, olej kokosowy do smażenia, mango pół szt, Najważniejszą zaletą placuszków jest to, że są bezglutenowe i bardzo zdrowe, także śmiało możemy sobie pozwolić na solidną porcje 😊Placuszki możemy podawać na różne sposoby, sama nie wiem który z nich jest najlepszy, bo uwielbiam każdą wersje. Placuszki z jej udziałem zwalają mnie z nóg 😃 Gdy po raz pierwszy je spróbowałam to naprawdę byłam w szoku, że z kaszy można wyczarować coś tak pysznego. W dzisiejszej odsłonie placuszki podałam z musem z mango, który okazał się pysznym połączeniem. Następnie do lekko ostygniętej kaszy, dodajemy jajko, mąkę ziemniaczaną, cukier waniliowy oraz cukier brązowy, sok i skórkę z pomarańczy. Placuszki delikatnie kładziemy łyżką na patelnie i smażymy z obu stron na rumiany kolor.