Przepisy z kaszą bulgur: Sałatka z bulgur i serem Halloumi sałatka z bulgur i włoskim serem mozzarella pieczarki nadziewane kaszą i serem PRZEPIS NA KASZĘ ZE SZPINAKIEM Kasza ze szpinakiem, składniki: 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżka oleju rzepakowego garść świeżego szpinaku żółte i czerwone pomidorki Jak ugotować drobną kaszę bulgur: 1 część kaszy i 1,5 części wody Kaszę wsypujemy na gęste sito, płuczemy pod bieżącą wodą, odcedzamy. 1 szklanka ugotowanej kaszy bulgur z 1 łyżeczką suszonych warzyw i ziół (marchewka, seler, natka, lubczyk), sól i pieprz do smaku Jak zrobić kaszę ze szpinakiem: Na dużej patelni na łyżce oleju podsmażamy drobno posiekaną cebulę, następnie dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę i posiekany świeży szpinak. Gotujemy ok. 5 min bez przykrycia na bardzo wolnym ogniu, wyłączamy i zostawiamy kaszę pod przykryciem na ok. 5 min. Dodajemy połówki pomidorków, chwilkę dusimy i dodajemy ugotowaną na sypko kaszę bulgur, aby stała się gorąca.