Kieszonki ze szpinakiem i pieczarkami

Patrycja
Obiad
29.03.2017 0:22
Kieszonki ze szpinakiem i pieczarkami

Składniki: tortilla pełnoziarnista lub pszenna 6 szt, szpinak świeży 200 g, pieczarki 300 g, cebula 1 szt, kukurydza pół puszki, oliwki czarne 100 g, ser żółty 100 g, czosnek 2 ząbki, sól i pieprz do smaku, oliwa z oliwek do smażenia, Sposób przygotowania: Szpinak myjemy i drobno siekamy. Gotowe kieszonki kładziemy na patelni i smażymy z obu stron na złoty kolor. Cebulkę obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju, następnie dodajemy pokrojone w półplasterki pieczarki i podsmażamy. Farsz dzielimy na 6 części i nakładamy na środek tortilli. Następnie boki tortilli składamy do środka z 4 stron i spinamy wykałaczkami, tak aby tortille się nie pootwierały.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kulinarneodslonypati.blogspot.com/2017/03/kieszonki-ze-szpinakiem-i-pieczarkami.html