NAJPROSTSZA, NAJPYSZNIEJSZA SZARLOTKA ORZECHOWA (WEGAŃSKA, BEZ GLUTENU)

Wiktoria Eulalia
Fit
19.03.2017 13:36
NAJPROSTSZA, NAJPYSZNIEJSZA SZARLOTKA ORZECHOWA (WEGAŃSKA, BEZ GLUTENU)

W wyłożonej papierem do pieczenia, delikatnie oprószonej mąką ryżową keksówce układamy stopniowo: ciasto jaglane (wyrównujemy po bokach), jabłka z cynamonem, a na koniec posypujemy kruszonką. Jabłka przekrajamy na pół, wykrawamy gniazda nasienne, a następnie ścieramy na tarce o grubych oczkach. Do miseczki wsypujemy płatki jaglane, następnie mąkę ryżową, cukier i drobno posiekane migdały. Płatki jaglane zalewamy ciepłą wodą i odstawiamy na kilka minut by napęczniały.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kuchniaellie.blogspot.fr/2017/03/najprostsza-najpyszniejsza-szarlotka.html