Jeśli lubicie potrawy jednogarnkowe, zapraszam Was do innych moich przepisów: – wołowina duszona w ciemnym piwie – boeuf bourguignon – kotlet schabowy – gulasz wołowy z czerwonym winem – Boeuf Strogonow – placek po węgiersku – sałatka z pieczonym burakiem i kozim serem – młoda kapusta PRZYGOTOWANIE: 2 h 25 min ILOŚĆ PORCJI: 2 Składniki: – 500 g udźca z indyka z kością lub bez – 5-6 ziemniaków -10-12 ząbków czosnku – garść jarmużu – łyżka świeżego tymianku – sól, pieprz PRZYGOTOWANIE: Polecam Wam także pyszne przepisy na: – kotlet schabowy – schabowy inaczej – pulpety w sosie pomidorowym – zupa ogórkowa – zupa pieczarkowa – zapiekanki z pieczarkami Całość doprawcie jeszcze solą i pieprzem, przykryjcie pokrywką lub folią aluminiową i wstawcie do piekarnika nagrzanego do 190 st C (180 st C z termoobiegiem) na 2h. Ziemniaki obierzcie i pokrójcie na pół lub 3 części, w zależności od wielkości. Podobnie zróbcie z liśćmi jarmużu podzielonymi na mniejsze kawałki. Na 2-3 minuty przed końcem dodajcie jeszcze odrobinę świeżego jarmużu. Mięso umyjcie i pokrójcie na mniejsze kawałki, doprawcie solą i pieprzem.